ΚΡΕΜΑ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΤΟΝΟΥ

Time Icon 25’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA

300 γρ. τυρί κρέμα

2 αντζούγιες

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

Για το σερβίρισμα

Άνηθος

Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Φύλλα μαρουλιού

Σέλερι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για την κρέμα. Κρατάμε λίγο από τον τόνο για το σερβίρισμα. Βάζουμε στο μούλτι τον υπόλοιπο τόνο, λίγο απ’το λαδάκι που κρατήσαμε, το τυρί κρέμα, τις αντζούγιες, τον χυμό λεμονιού και αλέθουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και διακοσμούμε με τον τόνο που κρατήσαμε και τον άνηθο. Σερβίρουμε με κουλούρι Θεσσαλονίκης, φύλλα μαρουλιού και σέλερι.