ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός TRATA

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

1 αυγό

50γρ. ψίχουλα από ψίχα ψωμιού

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο για το ψήσιμο

Για τη σάλτσα

500γρ. τριμμένες ντομάτες

200γρ. σάλτσα ντομάτας

2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Για το σερβίρισμα

Φιστίκι Αιγίνης

Σπαγγέτι

Μαϊντανό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ψίχουλα και τον καπνιστό τόνο, στραγγισμένο από το λάδι του, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά.

Πλάθουμε 12 κεφτεδάκια και τα ακουμπάμε σε δίσκο ψησίματος που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.

Ραντίζουμε τα κεφτεδάκια με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 20′ στους 180ºC.

Αμέσως μετά ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15′ και μέχρι να δέσει καλά.

Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με σπαγγέτι, τριμμένο φιστίκι και μαϊντανό.

TIP: Η συνταγή μπορεί να μαγειρευτεί με όλες τις γεύσεις τόνος TRATA