Συνταγές

ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΤΟΝΟΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ

Χρόνος

10’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες (160 γρ.) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ
  • 30 γρ. χυμός λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 300 γρ. μαρούλι, πλυμένο και στεγνό
  • 100 γρ. κρεμμυδάκι πράσινο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 30 γρ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. ραπανάκια κομμένα στη μέση
  • Φέτες λεμονιού

Μέθοδος

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρειαστούμε 100 γρ. λαδιού. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι αυτό με το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να έχουμε μια ωραία σάλτσα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το μαρούλι ψιλό ψιλό. Πιάνουμε τα φύλλα ανά τέσσερα, τα τυλίγουμε ρολό και τα κόβουμε. Βάζουμε τα φύλλα στο μπολ με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα. Σερβίρουμε με τον τόνο στην κορυφή, φέτες λεμονιού και ραπανάκια. Εναλλακτικά μπορούμε να μοιράσουμε σε μερίδες.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή