Συνταγές

Hot dog με ψητά καρότα και σάλτσα με τόνο καπνιστό

Χρόνος

20'

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός TRATA
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Για τα ψητά καρότα

  • 8 καρότα σχετικά μεσαίου μεγέθους, σαν λουκάνικα
  • 200 γρ. ζεστός ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ maple syrup
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ. γ. πάπρικα καπνιστή

Μέθοδος

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τόνου. Ανοίγουμε τον τόνο και στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, την μουστάρδα, το κρεμμύδι, τον τόνο και ανακατεύουμε. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα καρότα. Θα τα βράσουμε και μετά θα τα ψήσουμε στο φούρνο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα βάζουμε σε βραστό νερό, για 10 λεπτά. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψάκι που ίσα να χωράει τα καρότα, για να τα ψήσουμε. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: βάζουμε στο ταψάκι τον ζωμό λαχανικών, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, το maple syrup, το σκόρδο, την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Μόλις βράσουμε τα καρότα τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στο σκεύος με τη μαρινάδα που ετοιμάσαμε. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 ακόμη λεπτά, μέχρι να καρότα να ψηθούν καλά. Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και τα φρυγανίζουμε. Απλώνουμε την σάλτσα τόνου, βάζουμε το λάχανο και σερβίρουμε.

Για το σερβίρισμα

4 ψωμάκια hot dog
2 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή