Συνταγές

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Χρόνος

30’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένα φιλέτα σαρδέλας Αιγαίου TRATA ON ICE (400γρ.)
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 φοκάτσια
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. καλαμπόκι
  • 4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 5 κόκκινες πιπεριές ψητές

Μέθοδος

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Βάζουμε τις σαρδέλες στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 15′, μέχρι οι σαρδέλες να είναι έτοιμες. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι, τα αγγουράκια και ανακατεύουμε. Όταν οι σαρδέλες είναι έτοιμες μπορούμε να σερβίρουμε. Κόβουμε τη φοκάτσια στη μέση. Απλώνουμε την κρέμα (με τη μαγιονέζα και το γιαούρτι που ετοιμάσαμε) στη βάση, βάζουμε τις ψητές πιπεριές, τις ψητές σαρδέλες από πάνω και κλείνουμε με το καπάκι. Κόβουμε τη φοκάτσια σε μερίδες και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή