Συνταγές

Χοντρό μακαρόνι με καραμελωμένα κρεμμύδια, κόκκινο κρασί και τόνο καπνιστό

Χρόνος

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός Trata
  • 1 συσκευασία χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
  • 1 κιλό κρεμμύδια λευκά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 100 γρ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. πάστα ντομάτα
  • 50 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Μέθοδος

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το μαγείρεμα. Σε μια κατσαρόλα με καπάκι βάζουμε τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 40 περίπου λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Είναι σημαντικό να μην ανοίγουμε το καπάκι στο διάστημα αυτό. Όταν τα κρεμμύδια μαλακώσουν προσθέτουμε το λάδι του τόνου που κρατήσαμε, το κόκκινο κρασί, την πάστα ντομάτας και μαγειρεύουμε για 20 ακόμη λεπτά με το καπάκι ανοιχτό μέχρι τα κρεμμύδια να μην έχουν καθόλου υγρά.

 

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στο σκεύος με τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τον μαϊντανό, τον τόνο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή