Ριζότο με μανιτάρια, καλαμπόκι και τόνο

Βάζουμε το σκεύος στην εστία, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, αλατίζουμε και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι τα μανιτάρια να ψηθούν καλά. Όταν είναι έτοιμα μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα σκεύος (θα τα χρειαστούμε στο σερβίρισμα). Θα συνεχίσουμε το μαγείρεμα στο ίδιο σκεύος χωρίς να το καθαρίσουμε. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο,…

Read More

Ζυμαρικά με πέστο αβοκάντο και τόνο

Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων το αβοκάντο, τον αρακά, το πέστο βασιλικού, τον χυμό λεμονιού και αλέθουμε μέχρι να έχουμε μία κρέμα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον τόνο με ρεβίθια και βασιλικό και ανακατεύουμε. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα ανακατεύουμε με το πέστο αβοκάντο (που ετοιμάσαμε) και…

Read More

Κεφτεδάκια φούρνου με πατάτες λεμονάτες

Ετοιμάζουμε τις πατάτες. Βάζουμε στο μούλτι τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και αλέθουμε καλά. Ανακατεύουμε με τις πατάτες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το καυτό νερό και ψήνουμε για μία ώρα. Θα προσθέσουμε τα μπιφτέκια αργότερα (βλ. βήμα 3) Ετοιμάζουμε τον κιμά τόνου. Ανοίγουμε τον τόνο και τον βάζουμε σε ένα…

Read More

Μακαρονάδα με κρέμα μανιταριών και τόνο καπνιστό πικάντικο

Ετοιμάζουμε την κρέμα μανιταριών. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το λάδι στο μαγείρεμα. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι του τόνου, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά, με το καπάκι κλειστό για δέκα περίπου λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια…

Read More

Σαλάτα με ρόδι, εσπεριδοειδή και σολομό καπνιστό

Σε ένα μπολ βάζουμε τον σολομό, το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ, τα μανταρίνια, τους σπόρους ροδιού, τη μαγιονέζα, τις ελιές, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Φρυγανίζουμε το ψωμί, τρίβουμε (και τις δύο πλευρές) με τη σκελίδα σκόρδου,ραντίζουμε με ελαιόλαδο, και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Μοιράζουμε τη ρόκα, τη σαλάτα με τον σολομό (που ετοιμάσαμε) και…

Read More

Σούπα με ψητά λαχανικά και Τόνο σε ελαιόλαδο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψάκι βάζουμε το κρεμμύδι, το μήλο, τα καρότα, τις πιπεριές, την κολοκύθα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα τα περνάμε απ’ το μούλτι και προσθέτουμε τον ζωμό. Μοιράζουμε στα πιάτα, προσθέτουμε τον τόνο,…

Read More

Φαρφάλες με λιωμένο τυρί, ψητές πιπεριές και τόνο καπνιστό

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίζουμε. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε μία άνετη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 10’ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το γάλα και φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας…

Read More

Σαλάτα οσπρίων με σολομό

Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις δύο συσκευασίες σαλάτα με λαχανικά, φασόλια και σολομό, τα ρεβίθια, τον αρακά, τα αγγουράκια τουρσί, τα μυρωδικά και τις πίκλες κρεμμυδιού και  προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα (που ετοιμάσαμε)…

Read More

Σαλάτα με καστανό ρύζι, σάλτσα δυόσμου και τονοσαλάτα Mexicana

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Σε ένα μπολ βάζουμε την τονοσαλάτα Μexicana, το ρύζι, το αγγουρακι, τα αγγουράκια τουρσί, το μπούκοβο, το κρεμμύδι, τις πράσινες πιπεριές, το ψιλοκομμένο μαρούλι, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα μαρουλόφυλλα με την τονοσαλάτα και σερβίρουμε με τα τσιπς στο πλάι.

Read More

Αβγά scrambled με αβοκάντο και σολομό

Ξεκινάμε με τα συνοδευτικά. Σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Φρυγανίζουμε το ψωμί. Σπάμε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε καλά με τον αβγοδάρτη. Σε ένα άνετο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Θα δουλέψουμε τα αβγά με μία σπάτουλα…

Read More

Κολοκυθοκεφτέδες με τόνο καπνιστό πικάντικο

Ετοιμάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες. Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη, στο χοντρό, βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δούμε να βγαίνουν τα υγρά τους. Στύβουμε καλά με τα χέρια ή ακόμη καλύτερα χρησιμοποιώντας μία πετσέτα κουζίνας. Θα πρέπει να μην έχουν υγρά. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια, το ξερό κρεμμύδι,…

Read More

Φακές με κάρι και τονοσαλάτα με φακές και τόνο καπνιστό

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι καρύδας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το τζίντζερ, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για δέκα περίπου λεπτά. Προσθέτουμε την πάστα κάρι και αφήνουμε για δύο λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό λαχανικών, φακές και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε το ρύζι. Το βάζουμε…

Read More