Συνταγές

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ, ΦΙΝΟΚΙΟ, ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ

Χρόνος

25’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (2πλέτα) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ TRATA
  • 500 γρ. πένες ολικής άλεσης
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φινόκιο
  • 200 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες
  • 200 γρ. ντοματίνια
  • 50 γρ. κρεμμυδάκι πράσινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 600 γρ. βραστό νερό
  • 50 γρ. εστραγκόν φρέσκο
  • Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

Υλικά για 4 άτομα

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Κόβουμε το φινόκιο σε φέτες. Βάζουμε το φινόκιο στο τηγάνι και το αφήνουμε να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες, τα ντοματίνια και το κρεμμυδάκι. Αλατίζουμε και κλείνουμε με το καπάκι για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τις πένες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βραστό νερό και αφήνουμε με κλειστό καπάκι, για 9 περίπου λεπτά. Όταν ο χρόνος περάσει, τα ζυμαρικά θα είναι έτοιμα και θα έχει μείνει ελάχιστο ζουμάκι. Προσθέτουμε το εστραγκόν, τον τόνο και σερβίρουμε.