Συνταγές

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ

Χρόνος

35’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (2πλέτα) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ TRATA
  • 1 πακέτο (500γρ.)  ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 100 γρ. καρύδια
  • 200 γρ. παντζάρια βρασμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 γρ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

Υλικά για 4 άτομα

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το πέστο. Περνάμε τα καρύδια από ζεστό τηγάνι, να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να αρχίσουν να μυρίζουν. Τα περνάμε από το μούλτι και τα κάνουμε σκόνη. Αδειάζουμε τα καρύδια από το μούλτι. Κόβουμε το παντζάρι σε κύβους και το περνάμε απ’ το μούλτι με το λάδι του τόνου που κρατήσαμε, το ξύδι και  το σκόρδο μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα. Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε. Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το πέστο παντζαριού. Σερβίρουμε με τον καπνιστό τόνο στην κορυφή.