Συνταγές

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ & ΤΟΝΟ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Χρόνος

15’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 2 κονσέρβες τόνο TRATA σε ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Μερικά φύλλα βασιλικού
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μέθοδος

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο, αλατίζουμε και αφήνουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το βούτυρο και αφήνουμε να βράσει για 5΄. Όταν τα ζυμαρικά βράσουν τα μεταφέρουμε στο σκεύος με τη σάλτσα, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον τόνο, το βασιλικό, την κάπαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε για 5’ σκεπασμένα να απορροφήσουν τη σάλτσα. Σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα με φρέσκο πιπέρι.