ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

Time Icon 25’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA 

1 πακέτο (500γρ.) ζυμαρικά ολικής άλεσης

100γρ. αμύγδαλα ψημένα

1 σκελίδα σκόρδο

1 αβοκάντο

1 κ.σ. ξίδι

2 κούπες σπανάκι

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση 

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το πέστο.

Βάζουμε τα αμύγδαλα, το σκόρδο και το λάδι του τόνου στο μούλτι και αλέθουμε.  Αδειάζουμε και καθαρίζουμε το μούλτι πρν συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε το αβοκάντο, το ξύδι,  σπανάκι στο μούλτι και αλέθουμε σε κρέμα. Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τον καπνιστό, πικάντικο τόνο στην κορυφή.