Συνταγές

Ζυμαρικά με πέστο αβοκάντο και τόνο καπνιστό πικάντικο

Χρόνος

25’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA 
  • 1 πακέτο (500γρ.) ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 100γρ. αμύγδαλα ψημένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 αβοκάντο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 2 κούπες σπανάκι
  • Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το πέστο. Βάζουμε τα αμύγδαλα, το σκόρδο και το λάδι του τόνου στο μούλτι και αλέθουμε. Αδειάζουμε και καθαρίζουμε το μούλτι πρν συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το αβοκάντο, το ξύδι, σπανάκι στο μούλτι και αλέθουμε σε κρέμα. Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τον καπνιστό, πικάντικο τόνο στην κορυφή.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή