ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

Time Icon 35’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA 

2 κούπες σπανάκι

500 γρ. βρασμένα ζυμαρικά

2 κούπες βρασμένα λαχανικά (αρακάς, καρότο, καλαμπόκι, φασολάκι)

2 κούπες γιαούρτι στραγγιστό

2 κούπες μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ σκεύος διαστάσεων 25×35. Βάζουμε το σπανάκι και από πάνω τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε τα βρασμένα λαχανικά, το γιαούρτι, το μισό τόνο και ανακατεύουμε.

Συμπληρώνουμε την τριμμένη μοτσαρέλα από πάνω και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει καλά και να κάνει μια ωραία κρούστα. Σερβίρουμε με τον υπόλοιπο τόνο στην κορυφή.

Tip: Αν βράσουμε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά σε καλά αλατισμένο νερό δε χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι στο φαγητό.