Συνταγές

Τσαλακωτή πίτα με τονοσαλάτα με καλαμπόκι

Χρόνος

60'

Μερίδες

8-10

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) τονοσαλάτα με καλαμπόκι Trata
  • 2-3 κόκκινες πιπεριές ψητές ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. γάλα
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 συσκευασία φύλλα κρούστας σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Μέθοδος

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Βάζουμε τις δύο τονοσαλάτες, το γιαούρτι, τις πιπεριές, τις ελιές, τα αβγά, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί για την πίτα. Περνάμε με λίγο λάδι, πιάνουμε το πρώτο φύλλο, διπλώνουμε σε πλισέ και μεταφέρουμε στο ταψί που χρησιμοποιούμε. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

Περνάμε με ελαιόλαδο με ένα πινέλο και αδειάζουμε το μίγμα τόνου που ετοιμάσαμε. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C για 30 περίπου λεπτά.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή