Συνταγές

ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ, ΣΕΛΕΡΙ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Χρόνος

20’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (2πλέτα) τονοσαλάτα με φακές και τόνο καπνιστό TRATA
  • 200 γρ. αγγουράκι
  • 200 γρ. σέλερι
  • 100 γρ. αχλάδι
  • 50 γρ. κρεμμυδάκι πράσινο
  • 2 πορτοκάλια

Για τη σάλτσα

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 5 γρ. κάρι
  • Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

Υλικά για 4 άτομα

Πλένουμε τα αγγουράκια. Αφαιρούμε τους σπόρους και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Πλένουμε το σέλερι και το κόβουμε σε μικρές φέτες. Κόβουμε το αχλάδι σε κύβους. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε φιλέτα. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο το χυμό λεμονιού, το κάρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με τα λαχανικά και σερβίρουμε με τον τόνο στην κορυφή.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή