Συνταγές

ΤΟΝΟΣ STEAK ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Χρόνος

35’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες steak τόνου TRATA on ice
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά
  • 200 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 5 γρ. κάρι

Μέθοδος

Υλικά για 4 άτομα

Αφήνουμε τα steaks να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα στεγνώνουμε καλά και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Αλατίζουμε. Βάζουμε τρία δοχεία στη σειρά. Στο πρώτο βάζουμε το αλεύρι, στο δεύτερο τα αβγά χτυπημένα, στο τρίτο το αμύγδαλο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180℃. Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε Περνάμε τα steaks από το αλεύρι, το αβγό και το αμύγδαλο, διαδοχικά και με αυτή τη σειρά. Τα ακουμπάμε στο ταψί και τα ψήνουμε για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.

Θα πρέπει να τα γυρίσουμε καθώς ψήνονται. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες. Κόβουμε τα ραπανάκια. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε μέχρι να σερβίρουμε. Επιστρέφουμε στον τόνο. Τα steaks είναι έτοιμα όταν έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε τον τόνο με τα κολοκυθάκια, τα ραπανάκια, τα μυρωδικά και τη σάλτσα στο πλάι.

Για τα κολοκυθάκια

4 κολοκυθάκια, μικρά και τρυφερά

10 ραπανάκια

1 λεμόνι, το χυμό του

20 γρ. ελαιόλαδο

Μαϊντανός ή άλλο μυρωδικό

Αλάτι και πιπέρι

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή