Συνταγές

ΤΟΝΟΣ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Χρόνος

15’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 4 φιλέτα κατεψυγμένου τόνου TRATA on Ice
  • 400 γρ. άγρια χόρτα καθαρισμένα, σε κομμάτια
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μέθοδος

Αφήνουμε τον τόνο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τον στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμυδάκι. Αφήνουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά να μαραθεί και προσθέτουμε τον τόνο. Προσθέτουμε τα χόρτα, αλατίζουμε, σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τη μουστάρδα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, με το σκεύος σκεπασμένο με καπάκι. Τα φιλέτα τόνου θα είναι έτοιμα σε 8 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε με πιπέρι και χυμό λεμονιού.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή