ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ ΜΕ ΝΑΤΣΟΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Time Icon 20’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευτασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. κύμινο

250γρ. ντομάτα, τριμμένη

200γρ. νάτσος

100γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 κ.σ. μαγιονέζα

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

1 λεμόνι, το χυμό του

Για το σερβίρισμα

2 πιπεριές ψιλοκομμένες

Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ τηγάνι για το μαγείρεμα. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Αδειάζουμε το λάδι στο τηγάνι που χρησιμοποιούμε. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την πάπρικα, το κύμινο, τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για δέκα περίπου λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να δέσει. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέτουμε τον τόνο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε τα νάτσος σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τη σάλτσα τόνου (με τη ντομάτα που ετοιμάσαμε) και τη μοτσαρέλα. Ψήνουμε για 5 περίπου λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει τελείως.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένες πιπεριές, κρεμμύδια και τη σάλτσα γιαουρτιού στο πλάι.