Συνταγές

Τονοκροκέτες με λεμονάτη μαγιονέζα

Χρόνος

30

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες τονοσαλάτα με καλαμπόκι
  • 1 κούπα μοτσαρέλα τριμμένη
  • 250 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 1 κούπα βρόμη
  • 1+1 αβγό
  • 2-3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 1 κούπα μαγιονέζα
  • 1 λεμόνι, τον χυμό του
  • 1 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. λάδι για τηγάνι

Μέθοδος

Σε ένα μπολ βάζουμε τις τονοσαλάτες, την μοτσαρέλα, τις πατάτες, την βρόμη, το ένα από δύο αβγά, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε, βουτάμε στο δεύτερο αβγό (ελαφρά χτυπημένο με λίγο νερό), στη φρυγανιά και μεταφέρουμε για λίγο στο ψυγείο.

Παράλληλα ετοιμάζουμε την συνοδευτική σάλτσα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε καυτό λάδι (170°C) για 8-10 λεπτά ή μέχρι οι κροκέτες να είναι έτοιμες. Σερβίρουμε με τη σάλτσα στο πλάι.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή