Συνταγές

ΤΟΝΟΜΠΟΥΚΕΣ ΣΕ ΠΙΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Χρόνος

35’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία τονομπουκιές TRATA
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 4 πιπεριές σε κομμάτια
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ρίγανη ξερή
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 4 πίτες για σουβλάκια
  • Καλαμάκια για σουβλάκια
  • 100 γρ. πράσινη σαλάτα

Μέθοδος

Υλικά για 4 άτομα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180℃. Στρώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε τις τονομπουκιές. Βάζουμε το σκόρδο, τις πιπεριές, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι σε ένα αλουμινόχαρτο, το κλείνουμε και το βάζουμε στο ταψί μαζί με τις τονομπουκιές. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο μέχρι οι τονομπουκιές να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Τις γυρνάμε από την άλλη μεριά και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά συνολικά. Βγάζουμε τις τονομπουκιές, ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τα λαχανικά να ψηθούν για μερικά ακόμη λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Για τη μαγιονέζα

100 γρ. μαγιονέζα

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 λεμόνι, το ξύσμα του

Αλάτι και πιπέρι

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή