ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

Time Icon 20’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA

1 φύλλο σφολιάτα

250 γρ. τυρί κρέμα

200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

1 αβγό

4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. πέστο βασιλικού

Για το σερβίρισμα 

20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Φρέσκα μυρωδικά

Πράσινη σαλάτα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Aφήνουμε τη σφολιάτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την κόβουμε σε οκτώ ίσα κομμάτια. Ψήνουμε τη σφολιάτα για 10 περίπου λεπτά. Tη βγάζουμε και με ένα κουτάλι την πατάμε στο κέντρο, δημιουργώντας ένα βαθούλωμα

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σ’ ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα, το αβγό, τα κρεμμυδάκια, το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε την τάρτα με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Προσθέτουμε τον τόνο, τα ντοματίνια, τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα στο πλάι.