Συνταγές

Σούπα με ψητά λαχανικά και Τόνο σε ελαιόλαδο

Χρόνος

50'

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 4 συσκευασίες (φακελάκια) τόνος σε ελαιόλαδο TunaPocket Trata
  • 1 κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μήλο σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 καρότα σε κομμάτια
  • 4 πιπεριές κόκκινες σε μεγάλα κομμάτια
  • 400 γρ. κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 750 γρ. ζωμός λαχανικών ζεστός

Για το σερβίρισμα

  • Φρέσκα μυρωδικά
  • Φρυγανισμένο ψωμί

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψάκι βάζουμε το κρεμμύδι, το μήλο, τα καρότα, τις πιπεριές, την κολοκύθα, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα τα περνάμε απ’ το μούλτι και προσθέτουμε τον ζωμό. Μοιράζουμε στα πιάτα, προσθέτουμε τον τόνο, τα μυρωδικά και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί στο πλάι.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή