Σούπα λαχανικών με τόνο καπνιστό πικάντικο

Time Icon 40’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 καρότα, σε κύβους

2 κλαδάκια σέλινο

2 πιπεριές, σε κύβους

1 κούπα αρακάς

1 κούπα καλαμπόκι

Αλάτι και πιπέρι

2 φύλλα δάφνης

1 λίτρο ζεστό νερό

200 γρ. τριμμένη ντομάτα

150 γρ. μακαρονάκι κοφτό

Για το σερβίρισμα 

Φρυγανισμένο ψωμί

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το λάδι στο μαγείρεμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, τις πιπεριές, τον αρακά, το καλαμπόκι, προσθέτουμε το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε), αλάτι, πιπέρι, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Στο σημείο αυτό είναι σημαντικό να έχουμε το καπάκι κλειστό και ν’ αφήσουμε τα υλικά να μαγειρευτούν καλά. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα προσθέτουμε τη δάφνη, το νερό, την τριμμένη ντομάτα, το μακαρονάκι και μαγειρεύουμε για δέκα περίπου λεπτά. Όταν η σούπα είναι έτοιμη μοιράζουμε σε μερίδες, προσθέτουμε τον καπνιστό πικάντικο τόνο και σερβίρουμε.