Συνταγές

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

Χρόνος

20’

Μερίδες

2

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία κατεψυγμένες σαρδέλες φιλέτο Trata on ice (400 γρ.)
  • Αμπελόφυλλα για ντολμαδάκια, ζεματισμένα τόσα όσα και οι σαρδέλες
  • 150 γρ. μαϊντανός
  • 150 γρ. άνηθος
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 ακόμη για το μαγείρεμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λεμόνι

Μέθοδος

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις σαρδέλες και ανακατεύουμε απαλά αλλά καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Θα ψήσουμε τις σαρδέλες σε ένα μικρό ταψάκι. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο, πιάνουμε μία σαρδέλα μαζί με λίγα από τα αρωματικά και την τυλίγουμε στο αμπελόφυλλο. Την ακουμπάμε στο ταψάκι και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες. Θα πρέπει να τυλίγουμε την κάθε σαρδέλα αρκετά σφιχτά. Ραντίζουμε τις σαρδέλες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και ψήνουμε για 12’ περίπου, μέχρι οι σαρδέλες να ψηθούν καλά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των ψαριών. Τελειώνουμε το ψήσιμο με λίγα λεπτά ψήσιμο στο grill.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή