Συνταγές

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΡΙΓΑΝΑΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΡΟΤΟ

Χρόνος

30’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου TRATA on ice (400γρ.)
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • Λίγη ρίγανη ξερή
  • 200 γρ. καρότα
  • 200 γρ. κόκκινο λάχανο
  • 200 γρ. σέλερι

Μέθοδος

Υλικά για 4 άτομα

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις στεγνώνουμε με μία πετσέτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Θα χρησιμοποιήσουμε λίγο από το λαδολέμονο για το ψήσιμο και το υπόλοιπο για τη σαλάτα. Βάζουμε τις σαρδέλες σε ένα ταψάκι, να μην ακουμπάνε μεταξύ τους. Τις ραντίζουμε με λίγο από το λαδολέμονο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα. Κόβουμε τα καρότα σε λωρίδες, το λάχανο σε πολύ λεπτές φέτες και το σέλερι σε φετούλες. Ανακατεύουμε με το υπόλοιπο λαδολέμονο. Σερβίρουμε τη σαλάτα με τις σαρδέλες στην κορυφή.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή