Συνταγές

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ

Χρόνος

20'

Μερίδες

2

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία κατεψυγμένες σαρδέλες φιλέτο Trata on Ice 400 γρ.
  • 400 γρ. πράσα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 30 γρ κάπαρη
  • Αλάτι Πιπέρι

Μέθοδος

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε φετούλες λεπτές. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το πράσο και το λάδι, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το πράσο να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις σαρδέλες, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 8 τουλάχιστον λεπτά, μέχρι τα ψάρια να είναι έτοιμα. Ξεπλένουμε την κάπαρη και την προσθέτουμε και αυτή. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με φρέσκο πιπέρι.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή