Συνταγές

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

Χρόνος

25'

Μερίδες

2

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκ. φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου Trata on Ice (400 γρ.)
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. λάδι για το τηγάνισμα
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. μαϊντανός
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 10 γρ. ρίγανη ξερή
  • Φρέσκια ρόκα

Μέθοδος

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μούλτι βάζουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και τη ρίγανη. Αλέθουμε λίγο ίσα ίσα να τα κόψουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Στεγνώνουμε τις σαρδέλες και τις περνάμε από το αλεύρι. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Βάζουμε τις σαρδέλες σε δόσεις.Τηγανίζουμε τρία λεπτά από τη μία πλευρά και με ένα πιρούνι τις γυρίζουμε από την άλλη. Όταν οι σαρδέλες πάρουν ένα χρυσό χρώμα είναι έτοιμες.Σερβίρουμε τις σαρδέλες πάνω στη ρόκα με τη σάλτσα στην κορυφή.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή