Συνταγές

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΕΛΙΕΣ & ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Χρόνος

25'

Μερίδες

2

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκ. φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου Trata on Ice (400 γρ.)
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 100 γρ. ελιές μαύρες
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • Φρέσκος μαϊντανός
  • Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα άνετο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Βάζουμε τις πατάτες με προσοχή και τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι. Γυρίζουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι. Βάζουμε τις σαρδέλες και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τις ελιές, τα ντοματίνια και τον μαϊντανό και αφήνουμε τα φιλέτα μέχρι να μαγειρευτούν. Σερβίρουμε με φρέσκια ρόκα.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή