Συνταγές

ΣΑΡΔΕΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Χρόνος

40’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου TRATA ON ICE (400γρ.)
  • 200 γρ. κρεμμύδι κόκκινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 400 γρ. πιπεριές κόκκινες
  • 400 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη
  • 50 γρ. πελτές ντομάτας
  • 5 γρ. πάπρικα καπνιστή

Μέθοδος

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες. Κόβουμε το σκόρδο φετούλες. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λάδι. Ανάβουμε το μάτι, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, να γίνει διάφανο και γλυκό. Κόβουμε τις πιπεριές σε κύβους. Όταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τις πιπεριές, την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ και την πάπρικα και αφήνουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία δεμένη σάλτσα. Θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα μέτριο ταψάκι. Στεγνώνουμε τις σαρδέλες καλά και τις μεταφέρουμε στο ταψάκι με τη σάλτσα. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά στους 180ºC. Αφήνουμε το φαγητό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή