Συνταγές

Σαλάτα με ψητό μπρόκολο, ρόκα και τόνο καπνιστό

Χρόνος

35’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός TRATA
  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 100 γρ. φύλλα ρόκας
  • 4 ραπανάκια σε φέτες
  • 100 γρ. αμύγδαλα ψημένα, χοντροκομμένα
  • Φρέσκα μυρωδικά

Για τη σάλτσα

  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 4 φιλέτα αντζούγιας
  • 100 γρ. χυμός λεμονιού
  • 100 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Μέθοδος

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας τη μουστάρδα, τα φιλέτα αντζούγιας, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε) όλα μαζί με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Πλένουμε, στεγνώνουμε καλά και κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκέτα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές με μία κουτάλα. Όταν το μπρόκολο είναι έτοιμο, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο μπολ για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε το ψημένο μπρόκολο με τη ρόκα, τα ραπανάκια, τα αμύγδαλα, τα φρέσκα μυρωδικά, προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τον τόνο στην κορυφή.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή