Συνταγές

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

Χρόνος

15’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος σε ελαιόλαδο TRATA
  • 4 μεγαλα καρότα
  • 1 μεγάλο άσπρο ρεπάνι
  • 2 αγγουράκια
  • 10 ραπανάκια
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • Το λαδάκι του τόνου
  • 1λεμόνι, το χυμό του
  • 1 κ.σ. μουστάρδα

Μέθοδος

Υλικά για 4 άτομα

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Με το λάδι αυτό θα κάνουμε τη σάλτσα της σαλάτας. Καθαρίζουμε τα καρότα, το ρεπάνι, τα αγγουράκια και τα κόβουμε σε κύβους. Καθαρίζουμε τα ραπανάκια και τα κόβουμε στα τέσσερα. Μεταφέρουμε όλα τα λαχανικά μαζί σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λαδάκι του τόνου με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Βάζουμε τη σάλτσα στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε τον τόνο στην κορυφή. Περνάμε τις τορτίγιες από το grill. Μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα και την σερβίρουμε με τις τορτίγιες και την κρέμα τυριού στο πλάι.

Για την κρέμα τυριού

2 κ.σ. τυρί κρέμα

2 κ.σ. γιαούρτι

2 κ.σ. μαγιονέζα

Λίγος άνηθος

Για το σερβίρισμα

4 τορτίγιες

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή