Συνταγές

SALAD BOWL ME ΚΑΡΟΤΟ, ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

Χρόνος

35’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκ. (διπλέτα) κονσέρβα τόνος καπνιστός Trata (320 γρ.)
  • 100 γρ. πλιγούρι
  • 200 γρ. καρότα
  • 12 ραπανάκια
  • 1 ρόδι
  • 12 ελιές

Για τη σάλτσα

  • 30 γρ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 30 γρ. από το λάδι της κονσέρβας
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. μουστάρδα πικάντικη
  • Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το πλιγούρι. Προσθέτουμε 200 γρ. καυτό νερό και αφήνουμε για 15΄περίπου μέχρι το πλιγούρι να μαλακώσει. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα. Με το ειδικό εργαλείο τα κόβουμε σε λεπτές κορδέλες. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ραπανάκια στα τέσσερα. Καθαρίζουμε το ρόδι και βγάζουμε τους σπόρους του. Σε ένα βαζάκι χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το ξίδι σε μία κρεμώδη σάλτσα. Μοιράζουμε το πλιγούρι, τα λαχανικά, τις ελιές, την σάλτσα και τον τόνο σε μία πιατέλα ή σε 4 πιάτα. Σερβίρουμε με τον καπνιστό τόνο στην κορυφή.