Συνταγές

Ριζότο με μανιτάρια, καλαμπόκι και τόνο

Χρόνος

30'

Μερίδες

4-6

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) τονοσαλάτα καλαμπόκι TRATA
  • 2+2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
  • Αλάτι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζεστό νερό
  • 1 κούπα καλαμπόκι
  • 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα του
  • Φρέσκα μυρωδικά

Μέθοδος

Βάζουμε το σκεύος στην εστία, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, αλατίζουμε και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι τα μανιτάρια να ψηθούν καλά. Όταν είναι έτοιμα μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα σκεύος (θα τα χρειαστούμε στο σερβίρισμα). Θα συνεχίσουμε το μαγείρεμα στο ίδιο σκεύος χωρίς να το καθαρίσουμε.

Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, αλατίζουμε, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά, σε μέτριας ένταση φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και γλυκό. Ξεπλένουμε το ρύζι, στραγγίζουμε, προσθέτουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι το ρύζι ν’ αρχίσει να σκουραίνει. Προσθέτουμε το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί. (Θα πρέπει να έχουν μείνει ελάχιστα υγρά στο σκεύος αλλά να μην έχει στεγνώσει.)

Ρυθμίζουμε το χρονόμετρο της κουζίνας στα 17 λεπτά. Προσθέτουμε το 1/3 του ζεστού νερό, το καλαμπόκι, ανακατεύουμε, αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει ζωηρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δυο ακόμη φορές, μέχρι να τελειώσει το ζεστό νερό. Όταν ο χρόνος περάσει κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την τονοσαλάτα καλάμποκι, την μοτσαρέλα, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε Σερβίρουμε με τα φρέσκα μυρωδικά και τα μανιτάρια που ετοιμάσαμε στην κορυφή.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή