Συνταγές

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

Χρόνος

30’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός TRATA
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300γρ. μανιτάρια διάφορα, με μεγάλα κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200γρ. κρεμμύδι κόκκινο ξερό, ψιλοκομμένο
  • 250γρ. ρύζι για ριζότο
  • 50γρ. λευκό κρασί
  • 800γρ. ζεστός ζωμός θαλασσινών ή λαχανικών ή ζεστό νερό

Για το σερβίρισμα

  • 1 λεμόνι, το χυμό του
  • Φρέσκο πιπέρι

Μέθοδος

Για το ριζότο αυτο, όπως και για κάθε άλλο ριζότο, είναι σημαντικό να διατηρούμε τον ζωμό (ή το νερό ανάλογα τί χρησιμοποιούμε) ζεστό. Θα μαγειρέψουμε τα μανιτάρι πρώτα και στη συνέχεια θα τα προσθέοσυμε στο ριζότο. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το ρύζι. Σ΄ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να ψηθούν καλά. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε τον τόνο και μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος. Θα συνεχίσουμε το μαγείρεμα εδώ (χωρίς να καθαρίσουμε το σκεύος).

Στο ίδιο σκεύος, βάζουμε το λαδάκι του τόνου (που κρατήσαμε), το κρεμμύδι, αλατίζουμε και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Όταν το κρεμμύδι είναι έτοιμο, προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Θα χρειαστεί να περιμένουμε μερικά λεπτά.

Ορίζουμε 17 λεπτά στο χρονόμετρο της κουζίνας και το ενεργοποιούμε. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζωμό (που έχουμε φροντίσει να διατηρούμε ζεστό) στο ριζότο σταδιακά. Όταν τα υγρά στεγνώσουν προσθέτουμε λίγο ακόμη. Θα πρέπει να ανακατεύουμε συνεχώς, “διπλώνοντας” τα υγρά στο ρύζι. Όταν ο χρόνος περάσει δοκιμάζουμε το ρύζι. Θα πρέπει να έχουμε ένα ωραία χυλωμένο ριζότο, με τον κόκκο του ρυζιού να κρατάει ελαφρά. Αν είμαστε έτοιμοι, αποσύρουμε από τη φωτιά. Συμπληρώνουμε τα μανιτάρι και τον τόνο στο ριζότο και σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και φρέσκο πιπέρι.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή

Trata Greece
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ COOKIES.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων, οι οποίοι ενδεχομένως να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παραχωρήσει ή τις οποίες έχουν συλλέξει σε σχέση με την από μέρους σας χρήση των υπηρεσιών τους. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική σε έναν ιστότοπο, τον οποίο έχετε ήδη επισκεφτεί. Αυτό προϋποθέτει ότι χρησιμοποιείτε την ίδια συσκευή τερματικού και το ίδιο πρόγραμμα περιήγησης. Αν ναι, τα cookies θα θυμούνται τις προτιμήσεις σας, θα γνωρίζουν πώς χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο και θα προσαρμόζουν το περιεχόμενο που σας προβάλλουν, ώστε να είναι πιο σχετικό με τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας. Τα cookies μάς βοηθούν να παρέχουμε, να προστατεύουμε και να βελτιώνουμε τα Προϊόντα ή/και τις Υπηρεσίες μας.

Cookies που χρησιμοποιούμε:
Απολύτως Απαραίτητα cookies
Cookies σε αυτόν τον ιστότοπο που απαιτούν τη συγκατάθεσή σας
Στατιστικά cookies
Cookies απόδοσης
Cookies σχετικά με τις λειτουργίες και υπηρεσίες του ιστότοπου
Cookies για σκοπούς εμπορικής προώθησης

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πολιτική Cookies