ΨΗΤΗ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΤΟΝΟΥ

Time Icon 40’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (διπλέτα) τόνο καπνιστό TRATA

1 σελινόριζα

1 κ.γ. αλάτι χοντρό

1 κ.γ. ρίγανη

Για την κρέμα τόνου

2 κ.σ. μαγιονέζα

4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

4 κ.σ. χυμός λεμονιού

Φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για το μαγείρεμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Πλένουμε τη σελινόριζα και την τρίβουμε με το σφουγγαράκι να καθαρίσει καλά. Τη στεγνώνουμε και την τρυπάμε με το μαχαίρι. ανακατεύουμε το λάδι του τόνου, το αλάτι και τη ρίγανη. Βάζουμε τη σελινόριζα σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, απλώνουμε το μίγμα των μπαχαρικών, κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σφιχτά και ψήνουμε για δύο περίπου ώρες. Όταν οι δύο ώρες περάσουν ανοίγουμε, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για είκοσι ακόμη λεπτά, μέχρι η φλούδα να γίνει τραγανή.

Ετοιμάζουμε την κρέμα τόνου ανακατεύοντας τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, τα φρέσκα μυρωδικά και τον τόνο. Κόβουμε τη σελινόριζα σε φέτες και σερβίρουμε με την κρέμα τόνου στο πλάι.