ΨΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

Time Icon 1ω 40’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA

4 μεγάλες πατάτες

Αλάτι και πιπέρι

2 κ.σ. μαγιονέζα

2 κ.σ. γιαούρτι

100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Για το σερβίρισμα 

Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Μαγιονέζα

Αγγγουράκι τουρσί

Φρέσκα μυρωδικά

Σαλάτα

Εκτέλεση 

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Πλένουμε και τρυπάμε τις πατάτες μ’ ένα πιρούνι. Βράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Όταν οι πατάτες βράσουν τις βάζουμε σ’ ένα ταψί και τις ψήνουμε για μισή περίπου ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις κόβουμε στη μέση και (μ’ ένα κουτάλι) τις σκάβουμε και κραταμε το περιεχόμενο για τη γέμιση. Απλώνουμε το λάδι του τόνου (που κρατήσαμε).

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μοτσαρέλα, τον τόνο, τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι, τη γέμιση (από τις πατάτες) που κρατήσαμε και γεμίζουμε ξανά τις πατάτες. Ψήνουμε για είκοσι περίπου λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σερβίρουμε με κρεμμυδάκι, μαγιονέζα, αγγουράκι τουρσί φρέσκα μυρωδικά και σαλάτα την κορυφή.