Συνταγές

ΠΙΤΑ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Χρόνος

10’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα τόνος σε ελαιόλαδο TRATA στραγγισμένος
  • 4 πίτες για σουβλάκι
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. αράπικο αλμυρό φυστίκι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Για τη σος

  • 4 κ.σ. μαγιονέζα
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. του γλυκού ξύδι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή μπούκοβο
  • Αλάτι

Μέθοδος

Περνάμε ελάχιστα το φυστίκι από το μούλτι. Κόβουμε τα αγγούρια εγκάρσια στα δυό χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα, αφαιρούμε με ένα κουταλάκι τα σπόρια και τα ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον τόνο, το φυστίκι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και το ξύσμα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σος και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε στη σαλάτα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε τις πίτες και από τις δυό πλευρές. Μοιράζουμε τη σαλάτα πάνω στις πίτες.

Tip: Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αραβικές πίτες ή τορτίγιες