ΠΙΛΑΦΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

Time Icon 30’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA

200 γρ. καλαμπόκι

2 κρεμμυδάκια πράσινα, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο

50 γρ. ελαιόλαδο

300 γρ. ρύζι καρολίνα

750 γρ. καυτός ζωμός λαχανικών

1 φύλλο δάφνης

Αλάτι και πιπέρι

Φρέσκα μυρωδικά

Για τη σάλτσα 

4 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κομματάκι τζίντζερ, τριμμένο

20 ντοματίνια

Για το σερβίρισμα

1 αβοκάντο σε φέτες

2 κούπες σπανάκι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Σε ένα ταψάκι βάζουμε το καλαμπόκι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και αφήνουμε για είκοσι περίπου λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι, τον ζωμό λαχανικών, το φύλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι και βάζουμε πάλι στο φούρνο για είκοσι τουλάχιστον λεπτά ή μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα ντοματίνια, τον τόνο, το λάδι του τόνου και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το πιλάφι με το αβοκάντο, το σπανάκι και τη σάλτσα τόνου στην κορυφή.