Συνταγές

ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Χρόνος

30’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία φρεσκοκατεψυγμένων φιλέτων σαρδέλας Αιγαίου TRATA on ice (400γρ.)
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κίτρινη κολοκύθα σε κύβους
  • 200 γρ. κρεμμύδια ξερά κόκκινα σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 10 γρ. κάρι
  • 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ
  • Φρέσκος άνηθος και δυόσμος για το σερβίρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

Υλικά για 4 άτομα

Αφήνουμε τις σαρδέλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε την κολοκύθα. Αφήνουμε να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαλακώσει. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για μερικά ακόμη λεπτά. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το κάρι και τις σαρδέλες, κλείνουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε έτσι, σε μέτρια φωτιά μέχρι τα φιλέτα να είναι έτοιμα. Σερβίρουμε με τα φρέσκα μυρωδικά.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή