Συνταγές

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Χρόνος

55’

Μερίδες

8

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (2πλέτα) τόνος καπνιστός TRATA
  • 500 γρ. πένες ριγέ ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής μας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 12 ντοματίνια κομμένα στα δυο
  • 2 κούπες (500ml) τριμμένες ντομάτες
  • 2 κ.σ. γεμάτες (40 γρ.) πράσινες ελιές κομμένες σε ροδέλες χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 λεμόνι ξύσμα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 γερή πρέζα πιπέρι

Εξοπλισμός:

  • 1 πυρίμαχο ταψί 35x25 εκ.
  • 1 μέτρια κατσαρόλα

Μέθοδος

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και 2 κ.γ. αλάτι, ρίχνω τα ζυμαρικά και τα αφήνω σε μέτρια ένταση να βράσουν για 3-4 λεπτά πιο λίγο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζω και κρατάω 100 ml από το ζωμό τους. Βάζω τις πένες σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί, τις ραντίζω με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα ανακατεύω απαλά. Στην ίδια κατσαρόλα που έβρασα τις πένες στραγγίζω το λάδι από τη μια συσκευασία του καπνιστού τόνου TRATA, βάζω δυνατή ένταση και σοτάρω το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνω το σκόρδο, το αφήνω για 1 λεπτό και ρίχνω τις τριμμένες ντομάτες, 1 κ.γ. αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 1 κ.γ. θυμάρι, μειώνω την ένταση σε μέτρια, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά.

Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα, την βγάζω από την εστία και προσθέτω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις ελιές, τον καπνιστό τόνο TRATA, ξύσμα μισού λεμονιού, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τα ανακατεύω όλα πολύ καλά. Ρίχνω τη σάλτσα στο σκεύος με τα ζυμαρικά, ανακατεύω και θρυμματίζω από πάνω διάσπαρτα τον δεύτερο τόνο με το λάδι του. Ανάλογα πόσο υγρή είναι η σάλτσα ντομάτας, βάζω 30-100 ml από το ζωμό των ζυμαρικών που κράτησα. Σκεπάζω το πυρίμαχο με αλουμινόχαρτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180ºC, στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο, γαρνίρω με λίγο έξτρα μαϊντανό, κλαδιά από φρέσκο θυμάρι και ξύσμα λεμονιού.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή

Trata Greece
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ COOKIES.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων, οι οποίοι ενδεχομένως να τις συνδυάσουν με άλλες πληροφορίες που τους έχετε παραχωρήσει ή τις οποίες έχουν συλλέξει σε σχέση με την από μέρους σας χρήση των υπηρεσιών τους. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική σε έναν ιστότοπο, τον οποίο έχετε ήδη επισκεφτεί. Αυτό προϋποθέτει ότι χρησιμοποιείτε την ίδια συσκευή τερματικού και το ίδιο πρόγραμμα περιήγησης. Αν ναι, τα cookies θα θυμούνται τις προτιμήσεις σας, θα γνωρίζουν πώς χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο και θα προσαρμόζουν το περιεχόμενο που σας προβάλλουν, ώστε να είναι πιο σχετικό με τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας. Τα cookies μάς βοηθούν να παρέχουμε, να προστατεύουμε και να βελτιώνουμε τα Προϊόντα ή/και τις Υπηρεσίες μας.

Cookies που χρησιμοποιούμε:
Απολύτως Απαραίτητα cookies
Cookies σε αυτόν τον ιστότοπο που απαιτούν τη συγκατάθεσή σας
Στατιστικά cookies
Cookies απόδοσης
Cookies σχετικά με τις λειτουργίες και υπηρεσίες του ιστότοπου
Cookies για σκοπούς εμπορικής προώθησης

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πολιτική Cookies