ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

Time Icon 35’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός TRATA

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο σε κύβους

2 κλαδάκια σέλινο, ψιλοκομμένα

250 γρ. ντοματίνια

Αλάτι και πιπέρι

250 γρ. ντομάτα τριμμένη

500 γρ. ζεστό νερό

8 κ.σ. τραχανάς

Για το σερβίρισμα 

Φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση 

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό στο μαγείρεμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λαδι του τόνου, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για δέκα περίπου λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και τα λαχανικά να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το ζεστό νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για δέκα περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τον τραχανά και βράζουμε για πέντε ακόμη λεπτά.

Σερβίρουμε τη σούπα χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μοιράζουμε τη σούπα στα πιάτα, συμπληρώνουμε τα φρέσκα μυρωδικά και τον τόνο στην κορυφή και σερβίρουμε.