Συνταγές

NOODLES ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ

Χρόνος

1ω 15’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΤΟΝΟΣ TRATA
  • 4 μερίδες noodles αβγού στιγμής
  • 200 γρ. κινόα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 αβγό
  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. κάρι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο για τα noodles
  • 100 γρ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Μέθοδος

Ξεπλένουμε την κινόα σε τρεχούμενο νερό και τη βράζουμε σε 500 γρ. νερού μέχρι να αρχίσει να σκάει. Δεν θα πρέπει να τη βράσουμε πολύ. Τη στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κινόα, τον τόνο, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το αβγό, το αλεύρι και το κάρι, μέχρι να έχουμε μία σφιχτή ζύμη. Ίσως να χρειαστούμε λίγο ακόμη αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 10΄ να σφίξει. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Ετοιμάζουμε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε, προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. Βάζουμε τα κεφτεδάκια και τηγανίζουμε 3΄ από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε τα noodles με τα ζεστά κεφτεδάκια.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή