Συνταγές

NOODLES ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ, ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

Χρόνος

20’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (2πλέτα) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ TRATA
  • 30 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 20 γρ. ταχίνι
  • Λίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 200 γρ. αγγουράκι
  • 200 γρ. σπαράγγια λευκά
  • 2 λεμόνια, το χυμό του
  • 400 γρ. noodles στιγμής
  • 1 λίτρο βραστό νερό
  • 30 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 50 γρ. σουσάμι
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες.

Μέθοδος

Υλικά για 4 άτομα

Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα της σαλάτας. Σε ένα μπολ βάζουμε το λαδάκι του τόνου, τη σάλτσα σόγιας, το ταχίνι, το τζίντζερ, το χυμό του ενός λεμονιού και ανακατεύουμε σε μία δεμένη σάλτσα. Κόβουμε το αγγουράκι σε φετούλες. Με ένα peeler ή ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε την εξωτερική χοντρή φλούδα από τα σπαράγγια. Αφαιρούμε τις άκρες τους αν είναι σκληρές. Κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια των 3 εκ., ενώνουμε με τα αγγουράκια και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.

Ετοιμάζουμε τα noodles. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα noodles. Αδειάζουμε το βραστό νερό πάνω τους και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά, χωρίς να τα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Δεν πρέπει να μαλακώσουν πολύ αλλά να κρατάνε. Στραγγίζουμε καλά και ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας που ετοιμάσαμε. Μοιράζουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με  τον τόνο στην κορυφή. Συμπληρώνουμε με σουσάμι και φέτες αβοκάντο.