Συνταγές

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΨΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ

Χρόνος

30’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες (160 γρ) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΙΓΑΝΗ TRATA
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 γρ. μαϊντανό
  • 5 γρ. κύμινο
  • 30 γρ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

Υλικά για 4 άτομα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε σε ρόμβους το εσωτερικό τους. Αλατίζουμε και περνάμε με το βούτυρο και το σκόρδο. Ψήνουμε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λάδι του τόνου που κρατήσαμε, το κύμινο, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον τόνο. Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες τις βγάζουμε από τον φούρνο. Τις γεμίζουμε με το μείγμα του τόνου και σερβίρουμε.