Συνταγές

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ, ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ & ΤΟΝΟ ΣΕ ΝΕΡΟ

Χρόνος

35’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα τόνο TRATA σε νερό
  • 400 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
  • 200 γρ. μελιτζάνες σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ντομάτα σε μικρούς κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό σε μικρούς κύβους
  • 10 γρ. ρίγανη ξερή
  • 100 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα ταψί, βάζουμε τις μελιτζάνες, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να είναι τραγανές. Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ντομάτα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, το βασιλικό, την πιπεριά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε. Ενώνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα ντομάτας, τις μελιτζάνες και τον τόνο χωρίς πολύ ανακάτεμα. Σερβίρουμε αμέσως.