Συνταγές

Μακαρονάδα με κρέμα μανιταριών και τόνο καπνιστό πικάντικο

Χρόνος

35'

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • 250 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. cream cheese
  • 100 γρ. γάλα
  • 1 συσκευασία (500 γρ.) λιγκουίνι
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Μέθοδος

Ετοιμάζουμε την κρέμα μανιταριών. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το λάδι στο μαγείρεμα. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι του τόνου, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, και αφήνουμε σε μέτριας έντασης φωτιά, με το καπάκι κλειστό για δέκα περίπου λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δέκα ακόμη λεπτά. Περνάμε τα μανιτάρια απ’ τον επεξεργαστή τροφίμων, προσθέτουμε το cream cheese, το γάλα και ανακατεύουμε.

Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα ανακατεύουμε με την κρέμα μανιταριών, προσθέτουμε τον τόνο, την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή