Mac & cheese με σπανάκι και τόνο καπνιστό πικάντικο

Time Icon 50’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA

1 συσκευασία ζυμαρικά αχιβάδες ή άλλα μικρά ζυμαρικά (500γρ.)

50γρ. βούτυρο

50γρ. αλεύρι

600γρ. γάλα

200γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

200 γρ. σπανάκι φρέσκο

4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Αλάτι

Εκτέλεση

Θα χρησιμοποιήσουμε δύο κατσαρόλες, μια για τα ζυμαρικά,  μια για την κρέμα τόνου και ένα ταψί για να ετοιμάσουμε το Mac & cheese με σπανάκι και τόνο. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το λάδι στο μαγείρεμα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Παράλληλα, σε μία δεύτερη κατσαρόλα ετοιμάζουμε την κρέμα τόνου. Βάζουμε το λαδάκι του τόνου που κρατήσαμε, το βούτυρο, το αλεύρι και ανακατεύουμε δύο- τρία λεπτά, μέχρι το αλεύρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Προσθέτουμε μία κούπα από το νερό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ωραία δεμένη σάλτσα. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, τον τόνο, τα ζυμαρικά, το σπανάκι, ανακατεύουμε, μεταφέρουμε σε ενα ταψί, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC, μέχρι να έχουμε μια ωραία κρούστα.