Συνταγές

Κριθαράκι λεμονάτο με τόνο καπνιστό πικάντικο

Χρόνος

30'

Μερίδες

4-6

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (διπλέτα) τόνος καπνιστός πικάντικος TRATA
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • 250 γρ. κριθαράκι
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 1 λίτρο. ζεστό νερό
  • 1 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. αρακάς
  • Φρέσκα μυρωδικά
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα του

Μέθοδος

Θα χρησιμοποιήσουμε μία μεγάλη κατσαρόλα για το μαγείρεμα. Βάζουμε το ελαιόλαδο, αφήνουμε να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε σε μέτριας ένταση φωτιά για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να γίνει μαλακό και διάφανο. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς σκούρο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί τελείως.

Προσθέτουμε το 1/3 του ζεστού νερού, την κάπαρη, τον αρακά, ανακατεύουμε, αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει ζωηρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δυο ακόμη φορές, μέχρι να τελειώσει το ζεστό νερό.

Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο (θα χρειαστεί να περάσουν 20 περίπου λεπτά), προσθέτουμε τον τόνο καπνιστό πικάντικο, τα μυρωδικά, το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Προτάσεις για αυτή τη συνταγή