ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ

Time Icon 20’
Plates Icon 4
Difficulty Icon ΕΥΚΟΛΟ
Article Title

1 κονσέρβα ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ ΤΟΝΟΣ TRATA
200 γρ. κους κους
300 γρ. ζωμό λαχανικών
30 γρ. βούτυρο
5 γρ. κανέλα
60 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. χυμό λεμονιού
10 γρ. μηλόξιδο
Αλάτι
Πιπέρι
50 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
50 γρ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
8 ραπανάκια σε λεπτές φέτες

Βάζουμε το ζωμό να βράσει. Σε ένα μπολ βάζουμε το κους κους το βούτυρο και την κανέλα. Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 10΄, μέχρι το κους κους να μαλακώσει και να ρουφήξει όλο το ζωμό. Το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας σε ένα βαζάκι. Ανακατεύουμε με το κους κους. Σερβίρουμε με τον καπνιστό τόνο στην κορυφή, τα ραπανάκια και τα φρέσκα μυρωδικά.