Συνταγές

ΚΟΡΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΤΟΝΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ

Χρόνος

35’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 συσκευασία (2πλέτα) ΤΟΝΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ TRATA ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΣ
  • 1 πακέτο (200γρ.)  ζυμαρικά - κοραλάκια -
  • 300 γρ. ψητή, καπνιστή μελιτζάνα έτοιμη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. ξίδι
  • Μισό ματσάκι μαϊντανός
  • Μισό ματσάκι δυόσμος
  • 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

Υλικά για 4 άτομα

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Ετοιμάζουμε τη μελιτζάνα. Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του σε ένα μεγάλο μπολ. Ανοίγουμε τις μελιτζάνες και τις στραγγίζουμε από τα υγρά τους. Τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε μαζί με το λάδι του τόνου που έχουμε κρατήσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τα μυρωδικά και την παρμεζάνα. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε. Όπως είναι ζεστά τα μεταφέρουμε στο μπολ με τη μελιτζάνα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε με τον τόνο στην κορυφή.