Συνταγές

ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝΟ ΣΕ ΝΕΡΟ

Χρόνος

10-15’

Μερίδες

4

Δυσκολία

Εύκολο

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα τόνος TRATA σε νερό στραγγισμένος
  • 100 γρ. κινόα
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε καρεδάκια
  • 10 τοματίνια κομμένα στα 4
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ώριμο αβοκάντο σε φετάκια
  • Μερικά κλωναράκια μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • Μερικά φυλλαράκια φρέσκος βασιλικός
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σως

  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Προαιρετικά, 1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένο

Μέθοδος

Βράζουμε για 10-15 λεπτά την κινόα σε άφθονο αλατισμένο νερό-όπως ακριβώς βράζουμε το ρύζι-και την στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την κινόα με τα τοματίνια, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το βασιλικό. Ανακατεύουμε σε μπολ τα υλικά της σως και την ενσωματώνουμε στην κινόα. Σερβίρουμε την κινόα και πάνω της το αβοκάντο με τον τόνο. Περιχύνουμε τον τόνο και το αβοκάντο με χυμό από ένα λεμόνι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.